Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Minder vaak stookolie bestellen met Mazout Ultra

15 november 2022
Soms kan meer uitgeven u op lange termijn geld besparen. Dat is het geval met Mazout Ultra. Een woordje uitleg.
Minder vaak stookolie bestellen met Mazout Ultra

U hebt twee mogelijkheden als u een bestelling plaatst op Mazoutonline: gewone stookolie of Mazout Ultra. Vandaag leggen we uit waarom uw keuze voor Mazout Ultra ervoor zorgt dat u minder vaak hoeft te bestellen en dus geld bespaart.

Wat is het verschil tussen Mazout Ultra en gewone stookolie?

Mazout Ultra, ook bekend als hoogwaardige stookolie, bevat extra additieven in vergelijking met gewone stookolie. Die werkzame bestanddelen worden aan de Mazout Ultra toegevoegd tijdens het raffinageproces, wat het prijsverschil tussen de twee producten verklaart. De additieven zijn:

 • antivriesmiddelen;
 • oxidatiewerende additieven;
 • anticorrosiemiddelen;
 • additieven om onaangename geuren te beperken;
 • bacteriewerende additieven;
 • additieven om de verbranding te verbeteren.

Geld besparen met Mazout Ultra

Hoogwaardige stookolie heeft veel voordelen voor uw installatie en dus voor uw portemonnee. De verschillende additieven zorgen met name voor:

 • een betere bescherming van uw installatie: antioxidanten en anticorrosiemiddelen verminderen het risico op vervuiling en afzetting. Dat verkleint de kans dat uw installatie schade oploopt;
 • een vermindering van uw stookolieverbruik: bepaalde additieven zorgen voor een betere verbranding van de mazout, waardoor het rendement verhoogt. Zo hoeft u uw stookolietank minder vaak te laten vullen;
 • minder onaangename geuren die vrijkomen tijdens de levering.

Andere additieven zorgen ervoor dat u de stookolie langer in uw tank kunt bewaren. Ze dienen om:

 • de mazout in de loop van de tijd te stabiliseren;
 • de vorming van schuim na contact met water te voorkomen;
 • de mazout beter te wapenen tegen de koude en temperatuurschommelingen;
 • het ontstaan en woekeren van bacteriën te voorkomen.

Houd er wel rekening dat de kwaliteit van hoogwaardige stookolie van leverancier tot leverancier kan verschillen. Ze hangt voornamelijk af van de toegevoegde additieven, die per producent verschillen. Informeer u dan ook goed voordat u stookolie gaat bestellen.

Maak de beste keuze op Mazoutonline

Bij Mazoutonline kunt u altijd kiezen tussen gewone en hoogwaardige stookolie. Hoewel hoogwaardige stookolie iets duurder is dan gewone stookolie, zullen de vele voordelen er toch voor zorgen dat u op lange termijn geld kunt besparen. Bovendien wordt de hoogwaardige stookolie van onze leveranciers gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze echt een hoger rendement geeft.

Aarzel niet om contact op te nemen met uw leverancier als u vragen hebt. Hij zal met plezier uw vragen beantwoorden en u helpen de beste keuze te maken, rekening houdend met de eigenschappen van uw installatie.

Lees ook:

Hoe krijgt u de goedkoopste stookolie?

Energie besparen deze winter

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Facturatie adres :
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.